Dutch Times verschijnt weer

Met ingang van vandaag verschijnt Dutch Times weer in de mailbox van de abonnees. In november vorig jaar werd de verspreiding van The Dutch Times na één editie al weer gestaakt in verband met problemen bij de uitgever van Dutch Times, Dutchabroad.nl

 

Dutch Times verschijnt volgens hoofdredacteur Thomas Arts wel in afgeslankte vorm: “Zoals u weet hadden wij in november niet voldoende abonnees om verder te kunnen. De afgelopen maanden hebben we onszelf daarom opnieuw moeten uitvinden. Dat kon niet zonder rigoureuze  keuzes. Zo hebben we de redactie sterk moeten inkrimpen. Als gevolg daarvan hebben we andere keuzes moeten maken met betrekking tot de krant.We hebben de zondagseditie moeten laten vervallen. Ook kunnen we u voorlopig geen weerbericht en puzzels bieden. “, aldus Arts in Dutch Times vandaag.

 “Daarnaast hebben we ervoor gekozen om de vaste paginaverhouding en invuling los te laten. Het resultaat is een meer flexibele krant die zich makkelijker laat aanpassen aan het nieuws. Dunner als het rustig is, met meer artikelen en  achtergrondinformatie als er veel is te melden.We zijn nog steeds volop bezig met de verdere ontwikkeling van de Dutch Times.De komende tijd zult u daarom misschien meer veranderingen merken.”, aldus Arts.

De pdf-krant Dutch Times was aangekondigd als een doorstart van de Wereldkrant, een uitgave van Radio Nederland Wereldomroep. Die moest vorig jaar noodgedwongen stoppen met het blad vanwege de bezuinigingen op de omroep en de nieuwe taakstelling voor de wereldomroep. In juli 2012 werd via Dutchabroad.nl BV een speciale vennootschap opgericht die zelfs door de Wereldomroep bepaalde kantoorfaciliteiten ter beschikking kreeg gesteld. Na één uitgave van The Dutch Times stopte de verspreiding. Abonnees die meer dan 60 euro hadden overgemaakt waren furieus. Zelfs het tv-programma Kassa had aandacht voor de problemen bij Dutchabroad.nl.