“Europese Commissie akkoord met fusie Ziggo en Vodafone”

De Europese Commissie gaat groen licht geven voor de fusie tussen telecombedrijven Ziggo en Vodafone. Dit bericht financieel-persbureau Reuters. Volgens het persbureau hoeven beide bedrijven slechts kleine concessies te doen voor een akkoord van de Europese mededingingsautoriteit. De commissie komt 3 augustus officieel met een uitspraak over de voorgenomen samenwerking.

“Onderhandelingen nog gaande”

Een woordvoerder van het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, wil geen uitspraken doen over een eventueel akkoord vanuit Brussel. “Wij zijn in constructieve onderhandelingen met de Europese Commissie en we zijn ervan overtuigd dat er een akkoord gaat komen”, aldus een woordvoerder tegenover Reuters.

ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft eerder aan de Europese Commissie gevraagd om de gevolgen van de samenwerking tussen Vodafone en Ziggo zelf te onderzoeken. De fusie is gemeld bij de Europese Commissie omdat beide bedrijven een tamelijk hoge omzet hebben en internationaal actief zijn. Het ziet er naar uit dat de Europese Commissie zelf een oordeel gaat vellen over de fusie.

Topman

Eerder deze maand werd al bekend gemaakt door de fusiecombinatie wie de nieuwe joint-venture moet gaan leiden. Jeroen Hoencamp zal de nieuwe CEO worden van het fusiebedrijf. Richy Drost zal CFO (Chief Financial Officer) worden. Drost is thans al CFO bij Ziggo en werd door Ziggo in september 2015 benoemd ter vervanging van Bert Groenewegen die het bedrijf diende te verlaten na mindere resultaten. Jeroen Hoencamp is thans directeur bij Vodafone UK en zal per 1 september al CEO worden van Vodafone Nederland.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.