Het Klokhuis viert 25e verjaardag

tvkijkenHet televisieprogramma Het Klokhuis bestaat 25 jaar. Het Klokhuis legt al vijfentwintig jaar ingewikkelde onderwerpen op een speelse en simpele manier uit. Tijdens twee speciale jubileumweken komen het verleden, heden en toekomst samen. Dit alles is te zien op Zapp.

De Klokhuispresentatoren blikken in de eerste week terug op de afgelopen vijfentwintig jaar. De tweede jubileumweek staat in het teken van de toekomst. Een live-uitzending op zaterdag 12 januari is het hoogtepunt van de verjaardag.

Nostalgieweek
Het jubileum gaat op dinsdag 8 januari van start met vier compilatieafleveringen met de spectaculairste, meest bezienswaardige en opvallendste fragmenten uit vijfentwintig jaar Het Klokhuis. Alle fragmenten zijn door kijkers aangevraagd. Op de website van het programma kan er gestemd worden op de allerbeste fragmenten.

Klokhuis live
Wist je dat Yvon Jaspers vroeger Het Klokhuis presenteerde? Ze gaat in de live-uitzending samen met oud-presentatoren Jeroen Kramer en Monique Hagen de strijd aan tegen de presentatoren van nu. Wie weet het meeste van Het Klokhuis? Ook zijn er verschillende gasten. Zo zijn niet alleen Said en Jonathan, Fetze Alsvanouds en Boy Zonderman van de partij, ook turner Epke Zonderland, rapper Def P en redder van Het Klokhuis Nina de Waal te gast.

Tijdweek 
Hoe worden oude videobeelden bewaard? Hoe ziet een toekomstvoorspeller de toekomst? De tweede week van Het Klokhuisjubileum staat in het teken van de toekomst. De kijkers krijgen niet alleen antwoord op bovenstaande vragen, ze mogen ook zelf een tijdcapsule maken. Deze capsules worden tentoongesteld in Het Klokhuis Tijdlab en worden tien jaar bewaard in het archief van Beeld en Geluid. Hoe zal de wereld er dan uitzien?

  • Nostalgieweek Het Klokhuis, vanaf 8 januari om 18.20 uur op Zapp
  • Top 10 marathonuitzending, zaterdag 12 januari, om 11.30 uur op Zapp
  • Het Klokhuis Live, zaterdag 12 januari om 17.45 uur op Zapp
  • Tijdweek Het Klokhuis, vanaf maandag 14 januari om 18.20 uur op Zapp