NPO Zapp en Cartoon Network maken vuist tegen pesten

Tot en met 23 september staan kinderzenders NPO Zapp en Cartoon Network op tv, online en sociale media volledig in het teken van pesten. Dit heeft alles te maken met  ‘Week tegen Pesten’ die deze week plaatsvindt.

NPO Zapp

NPO Zapp besteedt met verschillende programma’s aandacht aan de week. “Zappers” als Anne-Mar Zwart, Klaas van Kruistum, Ajouad Miloudi, Saskia Weerstand, Rachel Rosier en Ron Boszhard maken op social media letterlijk een vuist tegen het probleem met #maakeenvuist. Ook kinderzender Cartoon Network ondersteunt de actie in de ‘Week tegen het Pesten’.

Diverse programma’s

Met diverse programma’s en online acties maakt NPO Zapp het onderwerp pesten bespreekbaar en gaan Zappers actief op zoek naar oplossingen. Op tv, zapp.nl en social media geven experts, ouders, juffen en meesters, schoolkinderen nuttige tips & tricks en praten ze met hen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen. Heet gaat om de programma’s Wij zijn LIT (KRO-NCRV) en Anti Pest Club (EO).

Zappbios

Tijdens de Zapp Tegen Pesten themaweek zendt NPO Zapp alle dagen films uit die allemaal te maken hebben met pesten. Nationale en internationale films als Nouveau Superheld, Nieuwe Vrienden, Mijn zoon, het genie, Storm, Op ooghoogte en Spijt zijn te zien bij NPO Zapp op 3. De themaweek Zapp Tegen Pesten duurt van 18 tot en met 23 september 2017 bij NPO Zapp op 3. Meer informatie via de website van NPO Zapp.

Cartoon Network

Vandaag, 18 september, trapt Britt Scholte, actrice en YouTuber, de antipestencampagne van Cartoon Network af. Met de boodschap ‘Wees een maatje, geen pestkop’ roept ze kinderen op om voor elkaar op te komen zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Met deze campagne sluit Cartoon Network aan bij de landelijke ‘Week tegen Pesten’, die wordt georganiseerd door Stichting School & Veiligheid. Dat pesten nog altijd een groot probleem is, blijkt uit de 50.000 keer dat de website Pestweb, onderdeel van Stichting School & Veiligheid, wordt bezocht.

Kinderen, ouders en leraren kunnen via het online platform, buddy.cartoonnetwork.nl informatie krijgen over pesten en hoe het kan worden tegengegaan.