Kort medianieuws 25 mei 2012

rechtszaak

  • UPC en KPN hebben besloten in beroep te gaan tegen het vonnis dat de kabelaars verplicht om The Pirate Bay te blokkeren. De isp’s moeten echter ondertussen gehoor geven aan de uitspraak.   UPC blokkeert de torrentsite nu al. Lees verder.
  • De lokale omroep voor de gemeente Aalten, Aladna FM, gaat vanaf vrijdag 1 juni uitzenden. Op die datum krijgt de zender ook de sleutel van het pand dat als studio gaat dienen. Het pand aan de Lichtenvoordsestraatweg (waar nu weekkrant Aalten Vooruit zit) wordt ingericht als studio  Bestuurslid Harry Deckert: “De eerste maand gaan we verbouwen en vrijwilligers opleiden. We zullen die eerste maand vooral muziek uitzenden. Vanaf 1 juli begint de officiële programmering.” (Gelderlander)
  • De TROS wil alles op alles zetten om volgend jaar weer een Nederlandse afvaardiging naar het Eurovisiesongfestival te sturen. Lees verder.
  • The Kik is volgend seizoen de huisband van De Wereld Draait Door. Dat heeft presentator Matthijs van Nieuwkerk bekendgemaakt. Lees verder.
  • Telefoniebedrijf Pretium Telecom heeft een zaak tegen de Volkskrant verloren over een artikel dat de krant bracht over de aanhoudende klachtenstroom over de telecomleverancier. Het stuk verscheen op 9 maart van dit jaar en werd op 11 mei verbeterd met een rectificatie. De Volkskrant refereerde in het artikel aan het conflict tussen Pretium en TROS Radar, dat al jaren sleept. Lees verder.
  • De Stereoheads campagne van Radio 538 is bekroond met een SAN Accent. De communicatievakprijs werd zojuist uitgereikt tijdens het SAN gala in Studio 21 in Hilversum. De campagne van Radio 538 – in samenwerking gemaakt met BSUR – won een SAN Accent in de categorie Vrije Tijd.
  • Gisteren zijn voor de 5e keer de Dutch Promo Awards uitgereikt, in de Vorstin te Hilversum. Dit lustrumjaar was de presentatie in handen van Ruben Nicolai. De beste promomakers uit Nederland en België kwamen bij elkaar om te horen wie er met de begeerde awards naar huis ging. Film 1 ging dit jaar naar huis met de award voor beste promo, de award werd overhandigd aan Bas Alberts voor de promo Highlights December. De 303 inzendingen werden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Maarten Treurniet (regisseur).