Kort medianieuws 8 september 2011

  • kabelnoordKabel Noord gaat een frequentiewijziging doorvoeren bij haar digitale kanalen. Alle klanten waarvan een smartcard is geregistreerd krijgen komend weekend een brief van Kabel Noord. Hierin staat vermeld hoe zij kunnen omgaan met de wijzigingen. Kabel Noord voert de wijzigingen in twee delen door, het eerste deel van de zenders is in de nacht van 12 op 13 september aan de beurt. Het tweede deel volgt in de nacht van 19 op 20 september. Meer informatie.
  • De lokale partijen in de gemeente Montferland zijn ontstemd, omdat kabelbedrijf UPC de lokale zender Graafschap TV uit het pakket heeft gehaald. Zo bleek deze week op een vergadering in het gemeentehuis. Lees verder.
  • Het Openbaar Ministerie heeft besloten de onderzoeksjournalist Brenno de Winter niet te vervolgen voor fraude, gepleegd met de ov-chipkaart in januari van dit jaar. Naar het oordeel van de officier van justitie heeft de journalist zorgvuldig gehandeld en de grenzen van het toelaatbare niet overschreden. Lees verder
  • De NAVO heeft donderdag erkend dat het per ongeluk een BBC-verslaggever heeft gedood op 28 juli. Een militair van de militaire alliantie dacht onterecht dat de journalist een bomvest wilde laten afgaan. Lees verder.
  • De Italiaanse openbare zender Rai Uno ligt onder vuur. De pers beschuldigt de omroep ervan een aflevering van de Duitse reeks ‘Um Himmels Willen’ (in het Italiaans ‘Un ciclone in convento’) te hebben gecensureerd waarin twee mannen trouwen in een katholiek klooster. Lees verder.
  • Het Algemeen Dagblad en al zijn regionale edities zijn voortaan ook in een digitale versie te vinden op AD.nl. Abonnees kunnen op elk moment van de dag de krant pagina voor pagina doorbladeren. Van alle artikelen zijn de complete tekstversies te lezen en foto’s kunnen op het scherm worden vergroot. Lees verder.
  • NRC Handelsblad stelt tijdelijk haar oude applicatie voor de iPhone en iPad weer beschikbaar. Tot die beslissing is het krantenbedrijf gekomen nadat de nieuwe applicatie fouten bevat en gebruikers steen en been klagen over de kwaliteit ervan. Lees verder.
  • Marcel van Lingen (54) is per 1 oktober de nieuwe hoofdredacteur van het ANP. Hij is nu nog hoofdredacteur van de GPD, het persbureau voor regionale dagbladen dat vorig jaar in trok bij het ANP in Rijswijk. Lees verder.
  • De TROS komt volgend jaar met een vierdelige serie over het leven van bierbrouwer Freddy Heineken die begin jaren ’80 werd ontvoerd. Acteur Thom Hoffman speelt de rol van de bierbrouwer. Dat heeft een woordvoerster van de TROS vandaag gezegd na een bericht hierover in De Telegraaf. Lees verder.