Kort nieuws 24 juni 2011

telefonie

  • Veertig procent van de Europese consumenten die een smartphone willen kopen, zegt dat de nieuwe aankoop een iPhone zal zijn. Android toestellen volgen met 19 procent op de tweede plaats. Dat blijkt uit cijfers uit de 2011 European Mobile User Study van Yankee Group. Lees verder.
  • De 10-jarige Heleen Lok uit Amersfoort presenteert aanstaande zondag het NOS Jeugdjournaal, samen met presentator Milouska Meulens. Heleen is de winnaar van de presentatiestrijd die het NOS Jeugdjournaal organiseerde vanwege haar 30-jarig bestaan. Heleen Lok werd zowel door de vakjury als door het publiek als beste presentator gekozen. Lees verder.
  • De journalisten van dagblad Le Soir hebben donderdagnamiddag tijdens een algemene personeelsvergadering het sociaal plan van de directie met 78 pct van de uitgebrachte geldige stemmen verworpen. Gelijktijdig werd een stakingsaanzegging goedgekeurd die ingaat op vrijdag 8 juli. Dat is vernomen van Bernard Padoan, voorzitter van de Société des Journalistes Professionnels du Soir (SJPS) Lees verder.
  • Er kan door de publieke omroep 2,5 miljoen euro worden bespaard door meer focus aan te brengen in webactiviteiten. Dat zegt The Boston Consulting Group in een tussenrapportage. Vijftig procent van het webaanbod trekt maar weinig bezoekers. Lees verder.
  • Twitter is naarstig op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Het weergeven van zogeheten Promoted Tweets in tijdbalken van alle gebruikers en een Groupon-achtig model worden overwogen. Lees verder.
  • Achter de desk van RTL Boulevard moeten ook rechters plaatsnemen. Dat vindt Henk Naves, president van de rechtbank in Breda. “Als wij als rechters de beeldvorming willen beïnvloeden, moeten we in DWDD en RTL Boulevard mensen neerzetten die ons werk aan een breed publiek kunnen uitleggen.” Lees verder.