KRO-NCRV gestart met KRO-NCRV Radioschool

De omroep KRO-NCRV is gestart met een eigen radio-opleiding onder de naam KRO-NCRV Radioschool. De inschrijvingsperiode voor de school is deze week begonnen.

Radiotalent

De KRO-NCRV Radioschool geeft jong radiotalent de kans om alles te leren wat vandaag de dag een radiomaker moet weten. “Dat doen we door middel van workshops, trainingen en persoonlijke coaching maar vooral ook door samen veel radio te maken.”, aldus de omroep op de website van KRO-NCRV Radioschool.

Alle aspecten

Alle aspecten van radiomaken komen aan bod zowel vóór en achter de schermen. “We willen vooral leren hoe je een verhaal zo boeiend mogelijk vertelt. Of je nu bureauredacteur bent, verslaggever, presentator, of dat je het allerliefste knipt en plakt met geluid.”

De talenten van de Radioschool komen elke week bij elkaar en werken midden tussen de redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.0, De Ochtend, Rabradio, Reporter Radio en alle zestien andere radioprogramma’s die de KRO-NCRV maakt. Behalve dat het leerzaam is om over elkaars schouder mee te kijken, laten we de talenten waar mogelijk ook meelopen met deze programma’s.

Talentendag

Iedereen tussen de 18 en 25 jaar kan zich inschrijven voor de Radioschool. Uit alle aanmeldingen kiest de Radioschool een aantal jongeren die worden uitgenodigd voor een talentendag op zaterdag 5 maart. Op die dag wordt een kort sollicitatiegesprek gehouden en wordt er ook direct radio gemaakt. Na deze dag worden de talenten gekozen waarmee de school aan de slag wil. De talenten zijn daarna 8 – 16 uur per week bezig met het medium radio, gedeeltelijk in de vorm van workshops en vergaderingen. Er zijn geen kosten aan verbonden. De coördinatie van de KRO-NCRV Radioschool ligt in handen van Rudy Mackay.

Aanmelden kan via: http://www.kro-ncrv.nl/radioschool

NPO Campus

Naast de KRO-NCRV Radioschool is de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) ook actief met een opleidingstraject voor DJ’s onder de naam NPO Campus. NPO Campus biedt talent de kans, de begeleiding en de training om zich te ontwikkelen tot een onderscheidende, herkenbare stem op een van de radiostations van de publieke omroep. Dit traject wordt begeleid door Noëlle Beyne en Timo Kamst.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.