Leon Ramakers achter herstart radiozender Kink FM ?

Leon Ramakers lijkt samen met Jan Hoogesteijn achter de herstart van Kink FM te ziten. Dit blijkt uit registraties bij de Kamer van Koophandel. Het bedrijf Kink FM BV is op 5 september jl. opgericht en blijkt daarbij bestuurlijk en wat aandeelhouderschap betreft verweven te zijn met Joy of a Toy BV.

Leon Ramakers

Joy of a Toy BV is in handen van Leon Ramakers, de man die de concertorganisator Mojo groot heeft gemaakt en mede-eigenaar was waarna Mojo verkocht werd aan SFX en later via Clear Channel meeverkocht is aan Live Nation. Maandag maakt Jan Hoogesteijn bekend wat de plannen voor een herstart van Kink FM als alternatieve radiozender zijn.

Mojo

Diverse media meldde deze week dat Kink FM financieel door Mojo-moederbedrijf Live Nation zou worden ondersteund. Mojo/Live Nation ontkent dit echter. Het gaat echter vermoedelijk om Leon Ramakers (71) die financieel achter het nieuwe Kink FM zit. In de geschiedenis was het Leon Ramakers zelve die via een andere BV een kwart van het toenmalige Kink FM van 1998 tot 2003 in handen had.

Jan Hoogesteijn

Het recht op het merk van Kink FM dat van 1995 tot 2011 uitzond via onder de kabel, internet en satelliet als activiteit van Vereniging Veronica, is sinds 1 oktober 2015 overgegaan naar toenmalig mede-oprichter Jan Hoogesteijn. Jan Hoogesteijn heeft aangekondigd te werken aan een herstart van deze alternatieve radiozender. Via Spotify publiceerde Kink FM de afgelopen periode speellijsten.