Binnenkort meer duidelijkheid over terugkeer Kink FM

Binnenkort komt Kink FM met meer duidelijkheid over een terugkeer van de radiozender. Op 1 oktober aanstaande maakt de radiozender bekendwanneer, hoe en met wie Kink weer van start zal gaan“, aldus de radiozender op haar Facebook-pagina.

Kink FM van start

Op 1 oktober 1995 ging Kink FM destijds van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek. Naast Jan Hoogesteijn was ook Rob Stenders één van de oprichters van de radiozender. De zender heeft gedurende haar bestaan diverse keren getract een FM-etherfrequentie te bemachtigen maar dit is niet gelukt. Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen van de radiozender

Terugkeer

Sinds oktober 2015 zijn er geruchten dat de radiozender zou terugkeren als radiozender. Aanleiding voor de geruchten was toen het feit dat het merk Kink FM sinds oktober 2015 van eigenaar veranderde: De Vereniging Veronica heeft het merk overgedaan aan Jan Hoogesteijn. Op basis van deze berichten kwamen er geruchten los dat de radiozender binnenkort weer met haar uitzendingen zou gaan starten.

Frequenties

De radiozender heeft eerder aangegeven terug te willen keren in de ether en gebruik te willen maken van FM-frequenties. Zo zou de radiozender interesse hebben gehad in het frequentiepakket van Fresh FM dat grote delen van de Randstad dekt. Dit frequentiepakket is echter in handen gekomen van SB Radio dat het programma Fresh FM weer op de frequenties willen gaan uitzenden.

Oktober

De radiozender geeft nu aan op 1 oktober met meer duidelijkheid te komen over de herstart van de radiozender. “Het is nu 2018. We zijn bijna 23 jaar verder en het is opmerkelijk dat er nog steeds grote behoefte blijkt te zijn aan zoiets als Kink, nu nog meer dan ooit..De terugkomst van Kink was dan ook een kwestie van tijd (en geld). Om een aantal redenen heeft deze radio-reïncarnatie lang op zich laten wachten, maar we zijn er nu eindelijk uit en zullen op 1 oktober bekendmaken wanneer, hoe en met wie Kink weer van start zal gaan.“, aldus de radiozender op haar Facebook-pagina.

Op de website van Kink FM zijn momenteel nog geen reguliere uitzendingen te horen. De radiozender biedt een aantal playlists die via Spotify zijn te beluisteren.

Sociale media:

https://www.facebook.com/KinkFM/posts/2328126413870925