Herlancering radiozender Kink in de maak

De radiozender Kink keert terug. Dit bericht Jan Hoogesteijn, één van de oprichters van de radiozender via de Facebook-pagina van Kink. “Kink komt terug!”, aldus Jan Hoogesteijn.

Kink gaat als zelfstandige zender weer van start: “een nieuwe club met gedreven muziekliefhebbers, die een groot hart voor radiomaken hebben”, aldus Hoogesteijn. Hoogesteijn denkt dat een zender als Kink nog steeds in een behoefte kan voorzien ondanks de opkomst van streamingdiensten als ‘Apple Music’ en ‘Spotify’.

DJ’s maken het verschil

“Het belangrijkste verschil tussen wat ik met Kink voor ogen heb, en vrijwel alles wat er nu via het internet beschikbaar is aan [alternatieve] muziekstreams en muziekdiensten zijn … DJ’s. Bij voorkeur wat buitenissige, slimme DJ’s die op een serieuze of grappige wijze duiding geven aan de muziek, en die de ziel zijn van een zender. Dát is wat er naar mijn smaak ontbreekt aan al die nonstop internetstreams die zichzelf radiostation noemen. Begrijp mij niet verkeerd: daar is niets mis mee, sterker nog: veel mensen vinden nonstop muziek geweldig, maar het is niet waar Kink voor staat. Kink was én wordt uiteindelijk weer een radiostation met DJ’s, interviews, concerten en alles wat daar verder bij hoort, incluis alle onzin.”, aldus Hoogesteijn.

Playlists

Het einddoel van de herlancering wordt een “full operation radiozender”. De zender is al een zoektocht gestart naar DJ’s. Daarnaast is de zender begonnen met het van Kink-playlists op Spotify en Deezer. Eerst alle oude Outlaw 141’s en over een paar weken volgen  de dagelijkse playlists met verse muziek, uitgezocht door de nieuwe Kink-musicdirectors.

Terugkeer

Sinds oktober 2015 zijn er geruchten dat de radiozender zou terugkeren als radiozender. Aanleiding voor de geruchten was toen het feit dat het merk Kink FM sinds oktober 2015 van eigenaar veranderde: De Vereniging Veronica heeft het merk overgedaan aan Jan Hoogesteijn. Op basis van deze berichten kwamen er geruchten los dat de radiozender binnenkort weer met haar uitzendingen zou gaan starten. Deze uitzendingen zouden niet alleen via Internet maar ook via de digitale ether (DAB+) gaan plaatsvinden. Hiervoor zou Kink in overleg zijn met Sublime FM om het kanaal Sublime You te gaan vullen op DAB+. Een klein half jaar later lijken de plannen dus langzaam vorm te krijgen. Of de radiozender alleen via Internet gaat uitzenden of ook via de (digitale) ether is nog niet duidelijk.

Kink FM van start

Op 1 oktober 1995 ging Kink FM destijds van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek. Naast Jan Hoogesteijn was ook Rob Stenders één van de oprichters van de radiozender. De zender heeft gedurende haar bestaan diverse keren getract een FM-etherfrequentie te bemachtigen maar dit is niet gelukt. Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen van de radiozender

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.