Luistercijfers: NPO Radio 2 marktleider in november/december

In de meetperiode november/december van dit jaar is NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Marktleider

NPO Radio 2 behaalde een marktaandeel van 16,9 procent in deze meetperiode.In  de vorige meetperiode was dit nog 11,2 procent. De Top 2000 die rond de kerstperiode wordt uitgezonden door de radiozender levert traditiegetrouw een hoog marktaandeel op in deze periode. In de top 3 zijn ook Radio 538 en Sky Radio te vinden. Radio 538 moet 1 procent marktaandeel inleveren.

Dalers

Veel radiozenders moeten deze meetperiode marktaandeel inleveren. Naast Radio 538 zijn dit onder andere Radio 10, Qmusic, 100%NL, Slam, NPO Radio 5 en NPO Radio 1.

3FM

De actie NPO 3FM Serious Request: Lifeline zorgt voorlopig voor weinig extra luisteraars. De radiozender moest 0,2 procent marktaandeel inleveren.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7264 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 48 minuten. In de vorige meetperiode was de luistertijd 2 uur en 35 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode december/januari worden in februari bekend gemaakt:

Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier. Marktaandelen op een rij: