Murdoch start in augustus met FOX NL

Het Amerikaanse tv-concern Fox start 24 augustus  met FOX NL, een nieuw kanaal met series, films en sportprogramma’s. Dit berichten de NOS en Voetbal International vanavond. 

 

Dat hebben diverse voetbalclubs en kabelmaatschappijen aan de NOS bevestigd. De zender zal volgens de NOS een plek krijgen in het basispakket van de diverse kabelaars. Fox onderhandelt nu nog met de kabelmaatschappijen over de voorwaarden voor doorgifte. Van belang is onder meer de vraag op welk kanaalnummer de zender terecht komt. Fox wil de komst van de nieuwe zender nog niet bevestigen. Mogelijk komen er over een paar weken meer mededelingen, aldus de woordvoerder tegenover de NOS.

Sinds vorig jaar is Fox eigenaar van de voetbalrechten van de eredivisie en betaalzender Eredivisie Live. De nieuwe zender biedt het bedrijf de kans om vanaf augustus 2014 ook de samenvattingen op het open net uit te zenden. Dat is verplicht met de huidige regels. Het komend seizoen zijn die nog bij de NOS te zien.

Op sportgebied zal de zender voornamelijk voetbal gaan uitzenden. FOX NL heeft de samenvattingen van onder meer de Premier League, de Serie A en de Jupiler League en hoogstwaarschijnlijk ook de Eredivisie. De zender beschikt al over de live uitzendrechten van de Eredivisie.

Vorige week werd bekend dat Studio Sport-presentator Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers naar Fox overstappen. Van Peperstraten gaat naar verluidt ook een voetbalpraatprogramma op maandagavond presenteren op Fox. (via NOS.nl/Voetbal International)