Netflix en Amazon Prime Video vergroten aanbod in 2018

Zowel de streamingdienst Netflix als concurrent Amazon Prime Video hebben hun aanbod met ingang van het nieuwe jaar fors uitgebreid.

Aanbod

Periodiek passen de streamingdiensten hun aanbod van series en video’s aan. Dit heeft alles te maken met het aankopen en verliezen van uitzendrechten. De laatste dagen hebben zowel Netflix als Amazon Prime Video hun aanbod fors uitgebreid in Nederland.

Netflix

Onlangs heeft de streamingdienst Netflix nieuwe seizoenen toegevoegd van de series Black Mirror, Gotham, The Flash, The Blacklist, The Flash, Zoo en de talkshow Bill Nye Saves the World. Voor de liefhebbers zijn per 1 januari alle seizoenen van de serie Friends beschikbaar gekomen op Netflix. Vanaf 16 januari is seizoen van de serie Homeland te zien op de streamingdienst.

Disney

Daarnaast zijn er een groot aantal nieuwe films beschikbaar gekomen waaronder ook weer een groot aantal nieuwe films van producent Disney. Het gaat om films als Ducktales the Movie, Lilo & Stitch, The Jungle Book 2 en Winnie the Pooh. Disney kondigde vorig jaar aan een eigen streamingdienst te gaan starten maar voorlopig lijkt dit geen gevolgen te hebben voor het aanbod van de product bij Netflix in Nederland.

De dienst heeft ook een groot aantal titels per vandaag verwijderd: series als Rectify, Modus, Ben & Holly 1, H2O: Just Add Water en een groot aantal films zijn per 1 januari
verwijderd.

Amazon Prime Video

Ook de streamingdienst Amazon Prime Video heeft haar aanbod in het nieuwe jaar uitgebreid. Er zijn per vandaag een kleine 40 titels toegevoegd aan het aanbod van de dienst.

Onder andere de films Fight Club, Terminator Salvation, Gattaca, The Untouchables, Close Encounters of the Third Kind, A Time to Kill, Hollow Man en Het Regent Gehaktballen zijn toegevoegd aan het aanbod.

Series

Daarnaast zijn de series Law & Order: UK (vier seizoenen), Law & Order: Special Victims Unit (4 seizoenen), Heroes (4 seizoenen), H2O: Just Add Water, House M.D. en Grimm (5 seizoenen) toegevoegd. Daarnaast is er elke vrijdag een nieuwe aflevering van het autoprogramma The Grand Tour te zien op de dienst.

Sociale media:

https://twitter.com/NetflixNL/status/947060810152542208