Nickelodeon en Nick Jr. op zwart tijdens Buitenspeeldag

Kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. gaan vanmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur ‘op zwart’ tijdens de Buitenspeeldag van Jantje Beton.

Buitenspelen centraal

Op deze dag staat het plezier en belang van buitenspelen centraal en worden er door het hele land meer dan 1.150 buitenspeelactiviteiten georganiseerd door vrijwilligers. Hierdoor kunnen een recordaantal van meer dan 115.000 kinderen buitenspelen. Viacom-kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. gaan deze dag van 13.00 – 17.00 uur op zwart om kinderen te motiveren deel te nemen aan activiteiten die lokaal worden georganiseerd.

Hoofdevenement

Nickelodeon organiseert samen met Stichting NDSM het Buitenspeeldag-hoofdevenement op de NDSM-werf waar tussen 13.00 uur en 17.00 uur tal van activiteiten en spellen plaatsvinden die aansluiten bij de centrale thema’s van deze dag: plezier, spelen en beweging. Nickelodeon-gezicht Nienke van Dijk presenteert het podiumprogramma waar ook verschillende activiteiten plaatsvinden.

Spelen van groot belang

Uit recent onderzoek van Jantje Beton (april 2018) is gebleken dat 1 miljoen kinderen niet meer dagelijks buiten spelen. Jantje Beton zet zich al 50 jaar in voor spelen door het creëren van speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Ook kindertelevisiezender Nickelodeon vindt het belangrijk dat kinderen buitenspelen en gaat elk jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag.

Kijk op www.buitenspeeldag.nl om te zien aan welke activiteiten je deel kunt nemen of om een activiteit te organiseren.

Sociale media: