Omroep Flevoland start maandag met nieuwe programmering

De regionale omroep Omroep Flevoland start maandag 27 maart met een nieuwe programmering op radio en televisie onder het motto: ‘Flevoland gaat om!’.

Dit is Flevoland

De programmering van de regionale omroep gaat veranderen op radio en televisie en krijgt een nieuwe naam: Dit is Flevoland. Voor de radio betekent dat naast vertrouwde stemmen ook nieuwe stemmen, nieuwe programma’s, een andere vormgeving en radio kijken op een heel speciale manier. Ook bij de televisiezender van de regionale omroep zullen veranderingen merkbaar zijn: dagelijks een compleet nieuw magazineprogramma, in een nieuw decor.

Radio

Op de radio zal de programmering er vanaf maandag als volgt uit zien: 06.30 – 10.30 Leo Schouwenaar en Kasper Kooij, 10.30 – 14.30 Aernout Pleket en Marco Verhagen en 14.30 – 18.30 Jeroen van der Laan en Odeke de Jong. De programmering wordt aangevuld met weerberichten van Robert de Vries, Diana Woei en Marjon de Hond.

Televisie

Op televisie is elke dag vanaf 17.00 uur het televisieprogramma ‘Dit is Flevoland’ te zien met Caroline Williamson en Marco Verhagen. Overdag is op tv visual radio te zien, een uitgebreide vorm van het huidige kijkradio, waarbij meegekeken kan worden in de vernieuwde radiostudio.

Bezuinigingen

De nieuwe programmering komt voort uit de bezuinigingen die Omroep Flevoland moet doorvoeren. De omroep moet ruim 1 miljoen euro bezuinigen. Hierdoor verdwijnen televisieprogramma’s zoals Natuurlijk Flevoland, Binnen de Dijken, Flevoland Sport, Struinen, Straatpraat en Bureau Flevoland. Ook radioprogramma’s zoals Goedemorgen Flevoland,  Forum en Langs de Zijlijn worden geschrapt.

De omroep gaat zich nog meer richten op snelle online berichtgeving via de website van de omroep en de app.

Video: