Omroep Zender Museum houdt laatste verkoopdag

Op zaterdag 23 september houdt het Omroep Zender Museum een laatste verkoopdag van handzame apparaten die niet meer in  de collectie passen.

Bunker

Het Omroep Zender Museum (OZM) moet de bunker op het terrein van het voormalige zendstation in Lopikerkapel verlaten per 1 oktober. Vorig jaar september is het historische Nozema gebouw uit 1939 en het terrein met bijgebouwen door KPN verkocht aan een projectontwikkelaar.

De nieuwe ontwikkelaar heeft het huurcontract met het museum opgezegd per 1 oktober aanstaande. Overigens staat het pand sinds enige maanden weer in de verkoop.

Nieuw onderdak

Het museum heeft onderdak gevonden in de buurt van de huidige locatie: De zendmast Gerbrandytoren in IJsselstein. In deze toren zijn een aantal etages beschikbaar gesteld door eigenaar Alticom voor de collectie. Bezoek is hier vanwege veiligheidsredenen niet welkom. Ook is de ruimte kleiner dan de huidige locatie en moeten er dus spullen verkocht worden. Dit is eerder dit jaar al gebeurd middels een aantal verkoopdagen.
Eind september volgt een laatste verkoopdag.

Collectie

Een groot deel van de collectie is overgebracht naar de nieuwe locatie. Daarnaast is een deel van de collectie met historisch zendermateriaal overgebracht naar het museum Beeld en Geluid in Hilversum. “Na onze verhuizing gaan wij in het depot van Beeld en Geluid in Hilversum de installaties weer in elkaar zetten.”, aldus het museum.

Zenders

Een deel van de werkende zenders die het museum tot haar beschikking had zijn terecht gekomen in Madagaskar. Madagaskar FM gaat de zenders gebruiken voor haar uitzendingen.

Laatste verkoopdag

Op zaterdag 23 september vindt er een laatste verkoopdag plaats van handzame apparaten. Het gaat om handzame apparaten die niet meer in de collectie passen, dubbel in de collectie voorkomen of waar geen plaats meer voor is.

Hierbij moet gedacht worden aan meetapparatuur, onderdelen, radio’s, meubilair, stellingen, 19 inch kasten, posters en nog veel meer. De verkoopdag vindt plaats tussen 10.00 uur en 15.30 uur op de locatie Biezendijk 5 te Lopikerkapel. De apparatuur waar het om gaat zal binnenkort te vinden zijn op de website van het museum.