Ook CAI Harderwijk stopt met doorgifte FOX Sports

Netwerkaanbieder CAI Harderwijk zal per 1 september aanstaande stoppen met het uitzenden van de televisiezenders van FOX Sports. Dit bericht de aanbieder op haar website.

Nieuw model

CAI Harderwijk heeft besloten om niet in te stemmen met het nieuwe model met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports, omdat dit een kostenverhoging voor al haar abonnees zou betekenen. Met ingang van dit voetbalseizoen wil FOX, het bedrijf dat de rechten heeft voor het uitzenden van het Eredivisie voetbal, een vergoeding van elke televisieabonnee. Voorheen moest iedere aanbieder alleen betalen voor de abonnees die bewust kozen voor deze zenders. Voor CAI Harderwijk zou het nieuwe contract betekenen, dat zij moet betalen voor alle 11.000 abonnees en dus niet meer alleen voor de 650 abonnees die bewust gekozen hebben voor het pakket.

“Druist in tegen beleid”

“Dit druist in tegen ons beleid om de tarieven voor alle abonnees zo laag mogelijk te houden”, aldus CAI Harderwijk. Het bestuur van CAI Harderwijk heeft dan ook besloten het voorstel voor de FOX Sports-kanalen niet te accepteren. De aanbieder heeft al haar FOX Sports-abonnees daarover inmiddels per brief ingelicht. De doorgifte stopt per 1 september.

Andere aanbieders op netwerk

De beslissing van CAI Harderwijk heeft niet tot gevolg dat de voetballiefhebbers in Harderwijk en Hierden de wedstrijden voortaan moeten missen. Omdat er op het CAI Harderwijk-netwerk meerdere aanbieders zijn, heeft iedereen de mogelijkheid een andere provider te kiezen die het programma wel aanbiedt zonder het vertrouwde netwerk te hoeven verlaten. De acht providers die actief zijn op het CAI  Harderwijk-netwerk, en bij wie eenieder kan informeren over de mogelijkheden, zijn: Caiway, Fiber Nederland, KPN, Plinq, Solcon, Telfort, XSyou en XS4ALL.

Tele2

Tele2 gaf eerder al aan de doorgifte van FOX Sports binnenkort te stoppen. Het is bij deze aanbieder al niet meer mogelijk om nieuwe abonnementen op de voetbalzender af te sluiten. Vodafone en KPN kwamen eerder wel tot overeenstemming voor een nieuw contract.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.