Oudste commerciële radiozender van Aruba gestopt

microfoonRadio Kelkboom, de eerste commerciële radiozender van het eiland Aruba is gestopt met haar uitzendingen. De zender trok zondag de stekker eruit na 59 jaar van uitzenden.   “Wij hebben ons 59 jaar geprofileerd, het is goed geweest”, aldus Emile Kelkboom, eigenaar en presentator tegenover de lokale krant Amigoe. 

 Radio Kelkboom begon haar uitzendingen op de middengolf (1440 kHz) maar zond de laatste jaren uit via de FM-frequentie 106.7 MHz. Radio Kelkboom bood een informatief programma gericht op de oudere inwoners van Aruba. Naast uitzendingen in de eigen taal Papiamento zond Kelkboom ook programma’s uit in het Spaans en Nederlands. Daarnaast werden diverse radioprogramma uit Nederland doorgezonden via Radio Kelkboom.

“We konden het hoofd boven water houden, maar je wilt er uiteindelijk toch ook wat aan verdienen”, licht Emile Kelkboom de keuze voor het  stoppen van de radiozender toe in de krant Amigoe. “Een fatsoenlijk bedrijf moet goede mensen kunnen betalen. Als het bedrijf de gage niet kan ophoesten, is het klaar.” 

{youtube}MZGFa3rB0F8{/youtube}

Sluiting Radio Kelkboom (via Youtube)

Opnames Radio Kelkboom / januari 2013 (door redactie MediaMagazine)

Zendmast Radio Kelkboom / Blumond / Aruba – Foto genomen door de redactie van MediaMagazine in januari 2013

De oude AM-zendmast deed januari jl. nog dienst als mast voor de FM-antennes (106.7 MHz)