Peter R. de Vries onthult Holleeder Tape in special RTL Boulevard

RTL4 zendt vanavond een 90 minuten durende RTL Boulevard-special uit over De Holleeder Tape. Hierin is voor het eerst het telefoongesprek te horen dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011 op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken.

Special

In deze special duiden Peter R. de Vries en John van den Heuvel de inhoud van de tape, die volgens beiden van groot belang is in de huidige strafzaak tegen Holleeder.

Gesprek

In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel en dat hij vreest voor zijn leven. Holleeder vertelt dat hij het telefoongesprek ziet als een soort testament.

Holleeder zat op dat moment zijn straf uit voor afpersing van onder andere vastgoedmagnaat Willem Endstra. Hij herhaalt regelmatig dat hij bang is voor hogere machten. “Soms moet je je plek weten.” Opvallend is dat Holleeder vertelt dat hij vanuit de gevangenis cryptisch communiceerde met zijn familie. Ook praat hij over de banden tussen hemzelf de doodgeschoten topcrimineel Stanley Hillis en de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel.

RTL Boulevard

‘RTL Boulevard: De Holleeder Tape’ wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink en is vanavond, 12 februari, om 20.30 uur te zien bij RTL4.