Ruim vijf miljoen kijkers voor Songfestival

Ruim vijf miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar het Eurovisie Songfestival op Nederland 1. Om precies te zijn 5.095.000 mensen gemiddeld. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).  Het songfestival werd gisteravond gewonnen door de Oostenrijkse artiest Conchita Wurst. Nederland werd knap tweede met een optreden van het gelegenheidsduo The Common Linnets.

Naar het optreden van The Common Linnets hebben zelfs 6,2 miljoen Nederlanders gekeken, zo meldt de AVROTROS. De bekendmaking van de uitslag trok de meeste kijkers: bijna 6,6 miljoen. De finale is tot nu toe het meest bekeken tv-programma van 2014. Tot gisteren was dat de finale van de 5 kilometer schaatsen op de Olympische Spelen in Sotsji. Die trok 4,6 miljoen kijkers.

Publieke Omroep trots op resultaat
De AVROTROS is “heel blij” met de overwinning van Oostenrijk en “trots” op de prestatie van Ilse DeLange en Waylon tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdagavond.  Ook Shula Rijxman, bestuurslid van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), feliciteert The Common Linnets. Ze noemt het optreden van DeLange en Waylon een “geweldige prestatie”.

Twitter
Twitter werd zaterdagavond veelvuldig gebruikt door mensen die graag hun mening wilden ventileren over de diverse optredens van het Eurovisie Songfestival. In totaal werden er tijdens de finale meer dan 4,5 miljoen tweets verstuurd.