Talpa Holding en Mediahuis/Telegraaf Media Groep ronden deal af

Mediahuis bezit sinds enkele dagen 95,04 % van Telegraaf Media Groep. Een woordvoerder van Talpa Holding bevestigt de effectuering eind december jl. Eerder was die voor 20 december voorzien.

Overeenkomst geëffectueerd

Daarmee is de eerdere aangekondigde overeenkomst tussen Talpa Holding, Mediahuis en Telegraaf Media Groep geëffectueerd. Met de overeenkomst heeft Talpa Holding ook het 23%-belang van TMG in Talpa Radio overgenomen.

Talpa Radio

Talpa Radio (Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio) is daarmee voor circa 96% in handen gekomen van Talpa Holding die overigens al de controle over het radiobedrijf had. Christo Grozev behoudt zijn circa 4% van de aandelen in Talpa Radio en blijft daarmee commissaris.

Bedrijfsbanden tussen Talpa Holding en TMG verbroken

Met de overeenkomst zijn de bedrijfsbanden tussen Talpa Holding en Telegraaf Media Groep verbroken. John de Mol trachtte met zijn Talpa Holding Telegraaf Media Groep over te nemen, maar slaagde daar niet in.

Squeeze out procedure

Het Vlaamse Mediahuis kan nu via een ‘squeeze out’ procedure starten met het van de beurs halen van Telegraaf Media Groep aangezien minder dan 5% van de aandelen verhandelbaar is.

De familie Van Puijenbroek die eerst de referentie-grootaandeelhouder was van TMG via VP Exploitatie heeft nu circa 16 % van Mediahuis in bezit. De familie Leysen bezit met een nipte meerderheid (via Corelio) de controle over Mediahuis. De familie Baert (Concentra) bezit de rest van het kapitaal.