Tom Clancy’s Jack Ryan in première op Amazon Prime Video

Vandaag gaat de nieuwe serie Tom Clancy’s Jack Ryan in première op Amazon Prime Video. De serie is vanaf vandaag ook in Nederland te zien op de streamingdienst.

Tom Clancy

Tom Clancy’s Jack Ryan, een coproductie door Paramount Television en Skydance Television. In de serie wordt de held van Tom Clancy in een nieuw en modern jasje gestoken. Het verhaal draait om Jack Ryan; een CIA-analist die voor het eerst het veld in gaat voor een gevaarlijke opdracht. Hij ontdekt een patroon in terroristische communicatie, waarna hij verwikkeld raakt in een gevaarlijk kat-en-muisspel van een nieuw soort terrorisme dat vernietiging op wereldwijde schaal nastreeft.

Acht afleveringen

De serie telt acht afleveringen van een uur, met in de hoofdrol John Krasinski (A Quiet Place, 13 Hours) als Jack Ryan, Wendell Pierce (The Wire) als James Greer, en Abbie Cornish (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) als Cathy Mueller. De serie staat onder leiding van de uitvoerende producenten Carlton Cuse (Lost, Bates Motel) en Graham Roland (Fringe, Prison Break), die de serie hebben geproduceerd voor televisie.

Daarnaast ook fungeren als co-showrunners, Krasinski, Academy Award genomineerde producent Morten Tyldum (The Imitation Game) die tevens de pilot produceerde, en Michael Bay’s Platinum Dunes. Andrew Form (Transformers, Teenage Mutant Ninja Turtles)  is samen met Bay uitvoerend producent bij Platinum Dunes.

Amazon Prime Video is te zien via tablet, smartphone, Apple TV, Playstation en de website van de streamingdienst.

Video: