Veranderingen bij RTL Weer en Buienradar

RTL Weer en Buienradar komen vanaf vanavond, vrijdag 8 maart, elke week met een Energieweerbericht. Daarnaast keert meteoroloog Amara Onwuka terug bij RTL Weer.

Energieweerbericht

Elke vrijdagavond om 19:55 uur, tijdens de live-uitzending van het RTL Weer op RTL 4, worden kijkers voortaan ook bijgepraat over de invloed van het weer op onze energievoorziening tijdens het Energieweerbericht. Online wordt op de site en app een uitgebreider energieweerbericht gepubliceerd, met nog veel meer informatie en tips over het slim gebruiken van energie.

“Steeds meer afhankelijker van het weer”

Maurice Middendorp, RTL Weer-presentator bij Buienradar en tevens een van de initiatiefnemers van het nieuwe energieweerbericht: “Onze energievoorziening wordt steeds afhankelijker van het weer. Het aandeel wind- en zonne-energie groeit met de dag. Het slim gebruiken en inzetten van energie wordt hierdoor belangrijker en daar praten wij onze kijkers graag over bij”, stelt Middendorp.

Amara Onwuka

Nog meer veranderingen bij RTL Weer: meteoroloog Amara Onwuka is vanaf april 2024 weer te zien als meteoroloog van RTL Weer en Buienradar. Ze keert na een afwezigheid van vijf jaar terug bij RTL. “Blij om weer terug te zijn en opnieuw deel uit te gaan maken van het team van RTL Weer.”, aldus Amara Onwuka. Amara Onwuka (48) was tussen 2013 en 2019 al te zien als weervrouw bij de RTL-zenders. De afgelopen jaren presenteerde ze het weerbericht voor Weer.nl en SBS 6.