Weer.nl vanaf januari nieuwe weermerk van Talpa Network

Op 1 januari lanceert Talpa Network een geheel nieuwe weervoorziening op haar radio- en tv-zenders en online onder de noemer Weer.nl.

Bekende gezichten

Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij, de gezichten van het nieuwe weer, waren afgelopen jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit platform. “Mede dankzij de overname van het platform Weer.nl van MeteoGroup, inclusief hun team van meteorologen en een meerjarige overeenkomst op het gebied van weerdatadiensten met MeteoGroup is continue kwalitatieve, actuele berichtgeving gegarandeerd.“, aldus Talpa.

Via SBS6

De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6, direct na de vroege en de late uitzending van Hart van Nederland. Amara Onwuka, Dennis Wilt en Laura van der Blij verzorgen deze vanuit de weerstudio in Hilversum. “In deze studio wordt gebruik gemaakt van de allerlaatste 3D en augmented reality productietechnieken.”, aldus Talpa.

Radio

Op Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio verzorgt Weer.nl vanaf 1 januari alle weerberichten. De meteorologen van Weer.nl verzorgen bovendien zeven dagen per week de nieuwe weerpraatjes op Sky Radio en zijn op alle zenders te horen als er belangrijk weernieuws is. Momenteel worden de weerdiensten voor de radiozenders nog geleverd door Buienradar.nl. Deze dienst is in handen van RTL Nederland.