Vlaamse regering schenkt 100.000 euro aan Stu Bru’s Music For Life

De Vlaamse regering ondersteunt de actie Music for Life van VRT Studio Brussel met 100.000 euro. Minister-president Geert Bourgeois heeft een cheque van 100.000 euro overhandigd in de
tijdelijke radiostudio van VRT Studio Brussel in Boom. De Minister-president complimenteerde de VRT ook voor het “verbindende initiatief”.

Warme sfeer

Bourgeois was gul met complimentjes voor De Warmste Week. “De warme sfeer verspreidt zich over heel Vlaanderen. Mijn ongelofelijke dank en proficiat aan alle vrijwilligers, iedereen die acties organiseert én aan jullie”, aldus Bourgeois. “Dit is een van de taken van de publieke omroep: mensen verbinden. Er gaat nu een mooie golf van solidariteit door Vlaanderen. Het bedrag dat wordt ingezameld is niet het belangrijkste, wel wat er nu allemaal in beweegt in Vlaanderen.” Ten slotte mocht Bourgeois ook een plaat aanvragen. Hij koos voor “Iedereen is van de wereld” van The Scene.

Music for Life

Music For Life is de jaarlijkse actie van de Vlaamse jongerenzender Studio Brussel en het Rode Kruis in Vlaanderen. Het evenement vond de eerste zes jaar plaats in de laatste week voor kerst en was toen vergelijkbaar met het 3FM’s Serious Request. In de eerste vijf edities hadden de Vlaamse en Nederlandse versie hetzelfde thema. Vanaf 2012 koos de Vlaamse radiozender voor een andere formule zonder glazen huis of fondsenwervingscampagne. Ook dit jaar is dat het geval.

Tijdens de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december, organiseert Studio Brussel de tiende editie van de inzamelactie Music For Life. Net als de voorbije twee edities bepalen de deelnemers zelf welk goed doel ze ondersteunen onder het motto: “Iedereen zorgt voor iedereen” De Vlaamse regering koos voor het goede doel Poverello. Poverello biedt een onderkomen voor mensen in nood. Er werken ongeveer 400 vrijwilligers.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.