VRT-radiozender Klara komt met Klarafy

De klassieke radiozender Klara van de Vlaamse openbare omroep VRT lanceert vandaag Klarafy. Klarafy is een webtool die op basis van de muzieksmaak van de bezoeker middels eigen Spotify-playlists de luisteraars klassieke muziek laat ontdekken.

Suggesties

De dienst is volgens de VRT bedoeld voor luisteraars die wel geïnteresseerd zijn in klassieke muziek, maar niet weet waar te beginnen in het grote aanbod van deze muziekstroming. “Door je Spotify-playlist aan te klikken in Klarafy krijg je meteen een aantal suggesties van klassieke muziek die bij jouw smaak aansluit.”, aldus de VRT.

“Uiteenlopende soorten”

“Klassieke muziek is een rijke, onuitputtelijke schatkist, met de meest uiteenlopende soorten muziek”, zegt Sander De Keere, Klara-presentator en ambassadeur van de interactieve dienst in een persbericht. “Dus maakt Klara zich sterk dat klassieke muziek ook liefhebbers van totaal andere genres kan aanspreken. Alleen, hoe vind je die stukken die aanleunen bij jouw muziek? Daarvoor is er nu Klarafy.”

“Een ontdekking”

“Omdat ik van hevige muziek hou, kreeg ik “Muziek voor strijkers, percussie en celesta”, een stuk van Béla Bartók aangeraden”, zegt de Vlaamse muziekproducer Pat Krimson. “Daar zit dynamiek in. En dynamiet ook. Daar zou ik zo een dj-set mee kunnen starten. Bovendien kun je via de dienst ook parameters aanpassen, zoals stemming of genre. Zo leerde ik op basis van “Electro” de muziek van Steve Reich kennen. Een ontdekking!”

Je vindt de dienst van de VRT via klarafy.be of klara.be.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.