Ruim 1,1 miljoen kijkers hebben zaterdagavond Ajax de Johan Cruijff Schaal zien winnen op FOX of FOX Sports 1. Dit bericht FOX Networks Group in een persbericht.

Naar de officiële seizoensopening keken 694.000 mensen via het open net van FOX, 393.000 via FOX Sports 1 en nog eens 13.800 online via FOX Sports GO. Dat komt op een totaal van 1.100.800 kijkers.

Hoger

Het aantal kijker is aanzienlijk hoger dan vorig seizoen, toen 762.000 mensen inschakelden voor de ontmoeting tussen PSV en Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal.

Ajax

In de Johan Cruijff ArenA kwam Ajax al binnen één minuut op voorsprong dankzij een doelpunt van Kasper Dolberg. Dat bleek tevens de ruststand. In de tweede helft besliste Daley Blind de wedstrijd door met een afstandsschot voor de uiteindelijke eindstand (2-0) te zorgen.

Zowel op FOX Sports als FOX

De strijd om de Johan Cruijff Schaal was net als vorig seizoen te zien op zowel FOX Sports 1 als op het open net van FOX. Ook de TOTO KNVB Beker is dit seizoen op zowel FOX Sports als FOX te zien. De voetbaluitzendingen op FOX worden verzorgd door het team van FOX Sports. Overigens is sinds vorige week de beschikbaarheid van FOX Sports 1 fors toegenomen: KPN heeft de zender aan haar basispakket toegevoegd op kanaal 14.