13th Street, Syfy en E! verdwijnen in heel Ziggo-gebied uit aanbod

(update) Per 1 juli verdwijnen de televisiezenders 13th Street (HD), Syfy (HD) en E! Entertainment (HD) bij aanbieder Ziggo. De genoemde zenders waren in het voormalige UPC-gebied vorig jaar al uit het aanbod van Ziggo gehaald maar verdwijnen per 1 juli ook in de rest van het verzorgingsgebied. Dit blijkt uit de vernieuwde zenderlijst van het digitale televisie-aanbod van de kabelaar

Nieuw: BBC First, Fine Living en Food Network

BBC First (HD) zal worden toegevoegd aan het televisieaanbod van de kabelaar per 1 juli op kanaal 22 (momenteel nog in gebruik door 13th Street). Op BBC First zijn Britse series te bekijken uit het BBC-aanbod. De series zijn allemaal voorzien van Nederlandse ondertitels. Daarnaast worden de Fine Living (kanaal 139) en Food Network (kanaal 138) toegevoegd aan het aanbod.

Meiden van Holland Soft uit aanbod

Televisiezender Meiden van Holland Soft (TV Standaard) verdwijnt uit het aanbod van de kabelaar en wordt vervangen door de televisiezender Secret Circle. Overigens lijkt Secret Service ook onderdeel te zien van Blue Donkey Media. Blue Donkey Media is ook eigenaar van de zender Meiden van Holland Soft.

Meiden van Holland Hard is momenteel te zien via het TV Royaal pakket en Erotiek-pakket maar zal na 1 juli alleen nog te zien zijn via het Erotiek-pakket en verhuizen naar kanaal 796. Op het huidige kanaal van Meiden van Holland Hard (kanaal 792) komt Penthouse. Het is nog niet duidelijk of Penthouse daarmee ook beschikbaar komt voor abonnees van het TV Royaal-pakket.

NBC Universal

13th Street (HD), Syfy (HD) en E! Entertainment (HD) zijn eigendom van NBC Universal en verdwijnen per 1 juli in het gehele Ziggo-gebied uit het aanbod. De zenders waren sinds vorig jaar al verdwenen uit het aanbod in het voormalige UPC-gebied. Eerdere pogingen om tot een overeenkomst te komen tussen de kabelaar en NBC Universal om de zenders ook in het voormalig UPC-gebied van Ziggo weer door te geven liepen tot niks uit. Gezien de informatie op de nieuwe zenderlijst van de kabelaar loopt de overeenkomst nu ook in het overige deel van het Ziggo-gebied af en verdwijnt de zender nu in het gehele verzorgingsgebied van de kabelaar uit het aanbod.

Ziggo heeft zelf nog geen persbericht gepubliceerd met de wijzigingen van het televisieaanbod per 1 juli aanstaande.

Bijlage

zenderoverzicht

2 reacties

  1. …ik zou de oven dan toch op een standje hoger zetten.

  2. Vind ik niet erg. Keek er toch al nooit naar. En porno al helemaal niet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.