1800 Klachten over kabelaars

coaxkabelDe SP heeft tot nu toe 1800 klachten ontvangen op het meldpunt over kabelbedrijven. Bij de Consumentenbond hebben 147 mensen geklaagd over het versoberde analoge pakket van Ziggo. Bij de SP kwamen ook klachten binnen over andere maatschappijen.

,,Ziggoklanten zijn echt boos omdat ze bepaalde zenders niet meer kunnen ontvangen. De klachten gaan ook over de slechte service van de kabelbedrijven, het gebrek aan inspraak en de hoge kosten”, zei Tweede Kamerlid Jasper van Dijk woensdag. Hij bundelt de klachten voor een zwartboek.

Ziggo schroefde onlangs het aantal zenders in het analoge pakket terug van 30 naar 25 en is daarbij in een aantal gevallen afgeweken van de adviezen van de programmaraden. In Limburg verdwenen de Duitse publieke zenders ZDF en WDR uit het analoge pakket, in de regio Den Haag moeten kijkers het tegenwoordig stellen zonder BBC2 en BBC World. Het Commissariaat voor de Media houdt op 23 augustus een eerste hoorzitting voor vier van de 13 programmaraden die bij de mediawaakhond aanklopten met klachten over de keuzes van Ziggo. (ANP/Vara)