Netflix van start in België

internettvDe streaming-videodienst Netflix is nu ook in België beschikbaar. Dit heeft Netflix via Twitter bekend gemaakt. 

Wie zich aanmeldt kan Netflix een maand gratis uitproberen. Het goedkoopste abonnement kost 7,99 euro per maand. De Amerikaanse streamingdienst had eerder al aangekondigd dat het in september in België van start zou gaan. Netflix werd opgericht in 2007 en groeide sindsdien pijlsnel. Het bedrijf heeft zo’n 50 miljoen abonnees, verspreid over 40 landen.

In Europa is Netflix sinds 2012 actief in Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Filand, Noorwegen en Zweden en sinds 2013 ook in Nederland. Vanaf september komen daar dus zes Europese landen bij, waaronder België.

Samenwerking met Belgacom
Gisteren werd bekend gemaakt dat de Vlaamse publieke omroep en Netflix gaan samenwerken. Vandaag bericht de Vlaamse krant De Tijd dat ook de Vlaamse commerciële televisiezenders VTM en Vier willen samenwerken met de Amerikaanse streamingdienst. Ook telecomproviders Belgacom en VOO praten met Netflix over samenwerking. Voor Belgacom is een partnerschap niet onlogisch. Het bedrijf staat niet bepaald sterk als het op tv aankomt, en heeft een zwak betaal-tv-aanbod. Met een sterke partner kan het ook zijn ‘gewoon’ tv-aanbod aanlokkelijker maken, aldus De Tijd.