21 november: Wereld Televisie Dag / World Television Day

Vandaag, 21 november, is het Wereld Televisie Dag. In 1996 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties deze dag uitgeroepen tot Wereld Televisie Dag.

Verenigde Naties

In 1996 werd het eerste Wereld Televisie Forum gehouden door de Verenigde Naties waar de dag is uitgeroepen. De Verenigde Naties wil met de dag benadrukken dat de impact van televisie op de besluitvorming door het informeren van een wereldwijd publiek is toegenomen. Daarop is besloten om elk jaar aandacht te besteden aan het medium televisie in de vorm van de Wereld Televisie Dag / World Television Day.

“Wereld Televisie Dag is niet zozeer een viering ter ere van de televisie, maar de filosofie die de tv vertegenwoordigt. Televisie is een symbool voor de communicatie en globalisering in de hedendaagse wereld”, aldus de Verenigde Naties.

“Thank You”

Thema van dit jaar is Thank You. Speciaal voor deze dag maken we een video van 30 seconden, waarin de rol van TV in de schijnwerpers wordt gezet. Deze clip is te zien op TV-zenders in Europa, Azië, Canada, VS en Australië.

Videoclip

Om hun liefde voor televisie te vieren, worden kijkers aangemoedigd om #WeloveTV en #WorldTVDay te gebruiken op 21 november. Brancheorganisatie Screenforce besteedt op 21 november via haar communicatiekanalen ook aandacht aan de schoonheid van het medium TV. De bij Screenforce aangesloten TV-zenders zenden deze dag ook de clip uit.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.