21 november: Wereld Televisie Dag / World Television Day

Vandaag, 21 november, is het Wereld Televisie Dag. In 1996 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties deze dag uitgeroepen tot Wereld Televisie Dag.

Verenigde Naties

In 1996 werd het eerste Wereld Televisie Forum gehouden door de Verenigde Naties waar de dag is uitgeroepen. De Verenigde Naties wil met de dag benadrukken dat de impact van televisie op de besluitvorming door het informeren van een wereldwijd publiek is toegenomen. Daarop is besloten om elk jaar aandacht te besteden aan het medium televisie in de vorm van de Wereld Televisie Dag / World Television Day.

“Wereld Televisie Dag is niet zozeer een viering ter ere van de televisie, maar de filosofie die de tv vertegenwoordigt. Televisie is een symbool voor de communicatie en globalisering in de hedendaagse wereld”, aldus de Verenigde Naties.

Videoclip

Dit jaar is het thema van de World Television Day: Millennials. Speciaal voor deze dag is een video van 30 seconden gemaakt, waarin de rol van TV in de levens van jongeren in de schijnwerper wordt gezet. Deze clip is te zien op TV-zenders in Europa, Azië, Canada, VS en Australië.  Om hun liefde voor televisie te vieren, worden kijkers aangemoedigd om #WeloveTV en #WorldTVDay vandaag te gebruiken.

Nederland

Brancheorganisatie SPOT besteedt zaterdag via haar communicatiekanalen ook aandacht aan de schoonheid van het  medium TV. Ook op diverse Nederlandse zenders zal de clip te zien zijn. Er is een speciale website in de lucht voor Wereld Televisie Dag / World Televion Day: http://www.worldtelevisionday.tv/

Clip:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.