Veel aandacht voor carnaval op regionale en lokale media

Dit weekeinde barst het carnaval weer los in veel regio’s in Nederland. Diverse regionale- en lokale omroepen besteden hier aandacht aan.

Omroep Brabant

Omroep Brabant staat vanaf vrijdagmiddag 24 februari 13 uur tot en met woensdagmiddag 1 maart maar liefst 24 uur per dag in het teken van carnaval op internet, televisie en radio. Met verslaggevers die heel Brabant af reizen op zoek naar de leukste feesten en grappigste carnavalsvierders. En natuurlijk ook de grote optochten live op televisie en internet.

Er is natuurlijk ook weer veel aandacht voor de carnavalsoptochten op televisie en internet. Op zaterdagmiddag zie je vanaf 13.45 uur de optocht in Eindhoven, vanaf 16.30 uur die van Roosendaal en vanaf 19.30 uur zie je de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten. Op zondag mis je vanaf 13.45 uur niks van de optocht in Tilburg. Maandag kan je vanaf 13.45 uur de optocht in Den Bosch zien en vanaf 20.45 uur de Kempenoptocht in Hapert. Dinsdag is vanaf 14.00 uur de optocht in Hoeven te volgen en vanaf 16.30 uur die van
Bergen op Zoom.

Dweilradio

Ook op de radio is het 24 uur per dag carnaval. Vanaf vrijdagmiddag 24 februari 13.00 uur kun je ‘2 Uurkes Vurgloeie’. Alle dagen daarna kan je van 09.00 uur tot 18.00 uur live dweilradio luisteren via Omroep Brabant. Vanaf vrijdag t/m maandag kun je elke nacht tussen 00.00 en 03.00 uur live luisteren naar ‘Brabanste Nachten Zijn Lang’. Speciaal voor alle nachtbrakers en feestvierders die nog niet naar bed willen. Luisteraars kunnen naar de studio bellen voor verzoekjes en vertellen hoe zij hun carnaval beleven. Luisteren en kijken via Omroep Brabant kan onder andere via Internet.

L1 Limburg

De regionale omroep L1 uit Limburg doet ook uitgebreid verslag van het carnaval. Tot en met zaterdag 7 februari is de Top 1111 te horen via L1 Radio. De Top1111 is de jaarlijkse carnavalsmuzieklijst van Limburg, 92 uur lang op L1 Radio. Via de website www.l11alaaf.nl/ wordt door de regionale omroep al het nieuws geplaatst over het carnaval in Limburg. L11 Alaaf is ook als App te downloaden via de App Store van Apple en Google Play Store. L1 TV doet live verslag van diverse carnavalsoptochten in Limburg.

Baronie TV

Baronie TV uit Breda is tijdens het Caranval weer in de lucht. De zender is niet alleen in de regio Breda te zien maar via kabelaar Ziggo in heel Nederland. Klaas Dijkhoff (staatssecretaris Veiligheid en Justitie, VVD) is maandag gastpresentator bij BaronieTV. Ook Ruud Bernard (Big Brother, zaterdag), Esther Hofman (dragqueen, zondag), Sjansjee (zangduo, ook maandag) en de Bredase André Hazes (dinsdag) schuiven aan bij presentator Ad Romijn. Baronie TV is dit weekeinde te zien via kanaal 999 van het digitale televisienetwerk van Ziggo. De programmagids / spoorboekske van BaronieTV vind je hier. Live meekijken via Internet kan hier.

RTV Oost

RTV Oost, de regionale omroep uit Overijssel is er bij als komende zondag de Grote Twentse Carnavalsoptocht met ruim 5.000 deelnemers en prachtige praalwagens door de binnenstad van Oldenzaal trekt. Esther Rikken en Bert Eeftink doen live op tv verslag van de optocht. Een uitgebreide samenvatting van de Grote Twentse Carnavalsoptocht is ’s avonds te zien op TV Oost om 18.20 uur.

SterrenNL

Ook de publieke themazender van de NPO, SterrenNL, besteedt veel aandacht aan het carnaval. Vandaag, vrijdag 24 februari, trapt André van Duin om 14.00 uur af op Sterren NL Radio met de presentatie van de Carnavals Top 15. Luisteraars hebben gestemd op de longlist van populaire carnavalshits. Aansluitend presenteren Daniel Dekker en Corné Klijn de Weekendborrel live vanuit Eindhoven, waar ze te gast zijn bij het spektakel 3 Uurkes Vurraf van Omroep Brabant. Een keur aan carnavalsartiesten zijn te gast. Daarna is het de beurt aan Jan Paparazzi, met een live registratie van het nieuwe Sterren NL carnavalsevenement Uit je dak.

Delft

Ook in Delft wordt er carnaval gevierd door DCV Kabbelgat. De carnavalsvereniging uit Delft brengt de komende dagen zelfs een speciale evenementenzender in de lucht. Radio Kabbelgat is komend weekeinde te beluisteren via 107.0 MHz. Zaterdag- , zondag- en maandagavond zendt de radio zender live uit vanuit de residentie van Carnavalsvereniging De Olijkers! De radiozender is ook te beluisteren via Internet.

Studio Alphen

In Zuid-Holland wordt er onder andere in Boskoop groots carnaval gevierd. Boskoop heet gedurende de carnavals-periode Kwakveen. Op zaterdag 25 februari wordt de grote optocht van carnavalsvereniging de Krooshappers door de lokale omroep Studio Alphen live op televisie gebracht. Studio Alphen zendt ook interviews uit via de radio. Een samenvatting is later terug te zien via Studio Alphen. Studio Alphen is live te zien via kanaal 40 van Ziggo digitale televisie en Internet.

Naast de genoemde radio- en televisiezenders zijn er nog vele andere regionale- en lokale omroepen in Nederland die aandacht schenken aan het carnaval.