Aandacht voor verkiezingen in Duitsland op radio en televisie

Zondag zijn er verkiezingen in Duitsland. Op radio en televisie is er veel aandacht voor de verkiezingen bij onze oosterburen.

Nieuwsuur

Vandaag, zaterdag 23 september, is er een speciale uitzending van Nieuwsuur te zien die geheel in het teken staat van de Duitse verkiezingen. Vanuit Berlijn bericht Nieuwsuur over de politieke strijd bij onze oosterburen. Presentator Twan Huys spreekt met diverse prominenten uit de Duitse politiek. De uitzending is te zien om 22.00 uur op NPO 2.

Uitslag

Op zondag 24 september bericht Nieuwsuur uitgebreid over de uitslag van de Duitse verkiezingen. Met verslagen en gesprekken uit Berlijn. En eerste reacties uit Brussel en Parijs. De uitzending is te zien op NPO 2 vanaf 22.00 uur. NPO 2 is ook live te bekijken via Internet.

NPO Radio 1

Ook op NPO Radio 1 is er aandacht voor de verkiezingen in Duitsland. Op zaterdag 23 september duikt WNL op Zaterdag vanaf 16:00 uur in de Duitse verkiezingen. Op zondag 24 september, de dag van de stembusgang, laat het programma OVT (VPRO) van 10:00 tot 12:00 uur een aantal schrijvers aan het woord over hun historische boeken over het Duitsland van Angela Merkel. Gedurende de dag geven NOS-verslaggevers de laatste stand van zaken door in de nieuwsbulletins op NPO Radio 1.

’s avonds tussen 17:55 en 20:00 uur maken Bureau Buitenland (VPRO) en NOS een gezamenlijk programma met daarin de eerste prognoses van de stembus-uitkomst en reacties uit de Duitse politiek. Aansluitend gaat Kwesties (NTR) nog even door op de uitslag en hoe nu verder. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Duitsland

Natuurlijk is er ook op de Duitse televisie veel aandacht voor de verkiezingen. Zowel op ARD als ZDF zijn er zondagmiddag en -avond extra uitzendingen over de verkiezingen in Duitsland in de programma’s Bundestagswahl 2017 en Berliner Runde. Zowel de ARD als ZDF zijn (grotendeels) live te volgen via Internet. Daarnaast zullen diverse radiozenders aandacht besteden aan de verkiezingen. Een overzicht van de publieke Duitse radiozenders vind je hier.