Aandacht voor 25 jaar Duitse hereniging op televisie

Vandaag is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Oost- en West-Duitsland werden herenigd. Op televisie is er veel aandacht aan deze gebeurtenis.

25 jaar Duitse hereniging

Bij de viering in het Duitse Frankfurt zijn bondskanselier Angela Merkel, bondspresident Joachim Gauck en veel internationale gasten aanwezig. ’s Avonds is er een speciale voorstelling waarin 25 lichtbruggen over de rivier de Main te zien zijn.

ZDF

De Duitse televisiezender ZDF biedt de gehele dag programma’s rond de 25e verjaardag van de hereniging van Duitsland. Om 12.00 uur is er het programma ‘Festakt zum Tag der Deutschen Einheit’ te zien op de Duitse publieke televisiezender. Rond 19.10 uur is het programma Einheits-Jubiläum – Deutschland feiert te zien en om 20.15 uur de Deutschland-Special van “Der Quiz-Champion. ZDF is te zien via vrijwel alle digitale televisiepakketten in Nederland. Daarnaast kunnen delen van de programmering van ZDF ook via een livestream worden bekeken. Via de website van ZDF zijn ook diverse programma’s rond de hereniging online te bekijken.

NOS

De NOS doet vanavond op NPO 2 verslag van de Dag van de Duitse eenheid. Presentator Rob Trip ontvangt in de studio in Hilversum onder andere Krijn Thijs, historicus van het Duitsland Instituut Amsterdam. Vanuit Frankfurt, de stad waar de viering plaatsvindt, doet correspondent Jeroen Wollaars live verslag. Tevens duikt de NOS de archieven in voor historische beelden uit de afgelopen 25 jaar. De uitzending begint om 22.35 uur op NPO 2.

Op zondag 9 november 2014 was het vijfentwintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Op die dag waren er op NPO 1 en NPO 2 verschillende programma’s die in het teken stonden van deze historische gebeurtenis. Deze programma’s zijn terug te zien via npo.nl.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.