Agentschap Telecom druk met etherpiraten in Overijssel

Het Agentschap Telecom heeft dit weekeinde drie etherpiraten in de provincie Overijssel uit de lucht gehaald. Dit bericht onder andere de regionale omroep RTV Oost

NCR

Zondagmiddag werd in Haaksbergen de radiozender ‘Nieuwjaars Combinatie Rietmolen’ (NCR) het zwijgen opgelegd door het agentschap. De zendmast stond opgesteld in een weiland samen met een zeecontainer in het buitengebied van Haaksbergen.

Volgens de regionale omroep RTV Oost stonden in de container een aggregaat en een sterke zender. De container was afgesloten met sloten met een metalen behuizing. De sloten zijn met een slijptol werden verwijderd. De illegale radiozender NCR zond uit op de 94,5 MHz.

Stand-Alone

Afgelopen vrijdag werd in Hengelo al de radiozender Stand-Alone uit de lucht gehaald door het agentschap. Het is de tweede keer in korte tijd dat de radiozender in de lucht
was vanaf een telecommast in Hengelo.

Eind december werd de zender ook al uit de lucht gehaald vanaf dezelfde locatie nabij de snelweg A1 bij Hengelo. De zendmast was toen gebarricadeerd met asbestplaten. Volgens RTV Oost zijn deze platen, twee weken na de vorige inval, nog steeds aanwezig op het terrein. Het Agentschap Telecom gaat verder onderzoeken welke personen achter deze radiozender zitten. Stand-Alone zond uit op de 95,4 MHz.

Groene Knuppelteam

In Markelo werd afgelopen vrijdag de onbemande radiozender Groene Knuppelteam uit de lucht gehaald door het agentschap. De zender had daarvoor bijna zeven dagen lang uitgezonden via de 95,9 MHz vanuit een boom.

Tweets: