Eerste ‘Kerstpiraten’ al uit de lucht gehaald door Agentschap Telecom

Tijdens de feestdagen zijn er traditiegetrouw meer illegale radiozenders in de lucht. Het Agentschap Telecom heeft vrijdag al de eerste zender het zwijgen opgelegd.

Standalone

In Hengelo werd de vrije radiozender ‘Standalone’ uit de lucht gehaald. Volgens de regionale omroep RTV Oost waren de zender en antenne geplaatst in een telecommunicatiemast aan de Torenlaan in Hengelo.

Asbest

Zendpiraten hadden de zendmast gebarricadeerd met asbestplaten. Politieagenten hebben de asbestplaten verwijderd zodat medewerkers van het Agentschap Telecom de apparatuur konden ontmantelen.

De tactiek van het voorzien van asbest bij illegale zendlocaties is niet nieuw. Vorig jaar werd ook de zendlocatie van de illegale radiozender Ster van Twente uit Haaksbergen “beschermd” met asbest. Toen had het Agentschap Telecom meer tijd nodig om de zendlocatie te ontmantelen.

Feestdagen

De komende dagen wordt nog meer activiteit verwacht van illegale radiozenders in heel Nederland. Toch lijkt het fenomeen zich steeds meer te concentreren op Noord- en Oost Nederland.

Nieuws

De website Etherpiraten.com geeft het laatste nieuws over de illegale radiozenders in Nederland. Via de website Geheimezender.com kunnen ook diverse vrije radiozenders via het Internet worden beluisterd. Ook de Facebook-pagina Onbemande zenders geeft het laatste nieuws rond de activiteit van zowel de radiozenders zelfs als het Agentschap Telecom.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.