Illegale radiozender in Haaksbergen beschermt zendmast met asbest

De illegale radiozender Ster van Twente uit Haaksbergen heeft haar zendmast gebarricadeerd met asbest om het neerhalen van de illegale zendinstallatie te voorkomen. Dit bericht de regionale omroep RTV Oost op haar website.

Asbest

Door het aanbrengen van asbest wordt het ontmantelen van de illegale zender bemoeilijkt. Volgens RTV Oost hebben de politie en het Agentschap Telecom de situatie inmiddels besproken maar is nog niet duidelijk wanneer de zender daadwerkelijk uit de lucht wordt gehaald. Asbest mag namelijk niet zomaar worden verwijderd, waardoor er op zijn minst vertraging zal ontstaan. De mast zou eigenlijk gisteren worden ontmanteld.

Op het terrein van de zendmast hangen lintjes die waarschuwen voor asbest. Dat het niet om een loze waarschuwing gaat blijkt uit het feit dat met hulp van een hijskraan de zendmast op grote hoogte is omringd met asbestplaten.

Ster van Twente

De radiozender Ster van Twente probeert ieder jaar alleen tussen Kerst en de jaarwisseling uit te zenden. Door het barricaderen van de zendmast kunnen de uitzendingen voorlopig worden voortgezet. De radiozender is te ontvangen in de regio Haaksbergen via 94,5 MHz.

Hoogspanningsmasten

Tijdens de Kerstdagen was het Agentschap Telecom al druk met het uit de lucht halen van illegale radiozenders. In Overijssel werden twee radiozenders die waren opgesteld in hoogspanningsmasten uit de lucht gehaald. Volgens de plaatselijke politie is het plaatsen van zendapparatuur in hoogspanningsmasten levensgevaarlijk.

Video:

Video via RTV Oost:

 

Video via Anti Agentschap Telecom-beweging

Tja asbest daar mag het AT niet in zagen Wat een stunt van de Ster van Twente.

Posted by Anti Agentschap Telecom Beweging on zaterdag 26 december 2015

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.