Agentschap Telecom druk met piratenzenders tijdens Kerstdagen

Het Agentschap Telecom heeft tijdens de Kerstdagen diverse piratenzenders in het land het zwijgen opgelegd.

Volgens de website Etherpiraten.com was het een drukte van belang met piratenzenders tijdens deze kerstdagen. `Nog niet eerder dit jaar was het zo druk op de FM band, iedere frequentie meermaals gevuld met een illegaal signaal en vanuit iedere windstreek was er wel een station waarneembaar”,aldus de website.

Hoogspanningsmasten

RTV Oost bericht dat op Tweede Kerstdag de politie in samenwerking met het Agentschap Telecom in de gemeente Hardenberg twee illegale zenders uit een hoogspanningsmast heeft gehaald. De zenders zaten in verschillende masten op verschillende plekken. Een van de zenders zat in een mast aan de Nieuwlandseweg in De Krim en de andere in een mast aan de Elimerweg in Schuinesloot.  Waarvoor en door wie de zenders werden gebruikt is onduidelijk. De politie noemt het ‘levensgevaarlijk’ dat de zenders in een hoogspanningsmast zaten. De website Etherpiraten.com geeft aan dat er voor de uitzendingen gebruik werd gemaakt van een 2 kiloWatt-zender die was opgesteld in een auto die onder de hoogspanningsmast stond.

Evenementenfrequenties

Een aantal piraten heeft er voor gekozen om dit jaar legaal haar uitzendingen te verzorgen middels een zogenaamde evenementenfrequentie. De website radio-tv-nederland geeft op haar website een overzicht van de evenementenfrequenties die tijdens de feestdagen in gebruik zijn. Zo zijn onder andere Piraten Team Friesland, Centraal Team Peize, Kerst Trio Rossum en WaldPiraten Houtigehage in de lucht tijdens de Kerstdagen middels een legale evenementenfrequentie. Het vermogen van deze evenementenzenders is veel lager dan de vermogens die worden gebruikt bij illegale uitzendingen.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.