Agentschap Telecom heeft handen vol aan ‘De Geheime Piraat’

Agentschap Telecom heeft dinsdagmiddag een einde gemaakt aan de uitzendingen van de illegale radiozender De Geheime Piraat. De piraat zond sinds vorige week woensdag al uit via de ether op 92,3 MHz.

Hoge locatie

De zendinstallatie van De Geheime Piraat bevond zich in een hoge hoogspanningsmast in de Biesbosch, iets ten zuiden van Dordrecht. Door deze hoge uitzendlocatie en het vermogen dat werd gebruikt was de radiozender in grote delen van Nederland te ontvangen.

Ontvangstrapporten

Er zijn ontvangstrapporten ontvangen uit onder andere Drenthe en Venlo. De radiozender zond voornamelijk Hollandse volksmuziek uit. Luisteraars konden reageren via SMS, Whatsapp en sociale media.

Agentschap Telecom

Agentschap Telecom had grote moeite om de illegale radiozender uit de lucht te halen. Doordat de zendinstallatie op grote hoogte was geplaatst was een speciale klimploeg nodig om de zender uit de lucht te halen.

Uiteindelijk ging dinsdagmiddag de klimploeg de lucht in om even voor 14.00 uur de zender uit te zetten. De studio bevond zich op een andere locatie in het land vanwaar het signaal naar de zendlocatie werd toe gestraald.

Dankwoord

Via haar Facebook-pagina bedankt De Geheime Piraat al haar luisteraars en geeft aan dat er zeker nog een vervolg komt op de uitzendingen. De website piratenzenders.com heeft inmiddels foto’s geplaatst van de in beslagname deze middag.

Sociale media:

https://twitter.com/MartinInShow/status/996372740029452288

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=387395781744397&id=179705905846720