Alleen hoogtepunten Turks voetbal bij Sport1

sport1Betaalzender Sport1 zal vanaf vandaag wekelijks de hoogtepunten van de Turkse voetbalcompetitie uitzenden. Iedere maandag zullen de doelpunten en meest opmerkelijke momenten van de Süper Lig in samenvatting op Sport1 voorbij komen.

 

Geen integrale live-wedstrijden uit Turkije
Will Moerer is verheugd met de deal. ‘We zijn deze zomer druk bezig geweest om de rechten van het Turkse voetbal te bemachtigen. De internationale live rechten bleken voor niemand te koop. Wel zijn we erin geslaagd om de samenvattingsrechten te verwerven’, zegt de Vice-President Film1/Sport1. “‘Ik ben daar blij mee aangezien de Turkse competitie een competitie is in opkomst en er onder onze abonnees ook veel vraag naar is. Vanaf vandaag kan men dus via Sport1 onder andere de ontwikkelingen van Dirk Kuijt bij Fenerbahçe en Wesley Sneijder bij Galatasaray op de voet volgen’, aldus Moerer.

De Turkse betaalzender LigTV zond voorheen het Turkse voetbal wel live uit maar deze zender is niet meer te ontvangen in Nederland sinds augustus. Kabelaar Ziggo moest de doorgifte staken van deze zender wegens zware “coderingseisen” van het signaal.

Sport1 moet met ingang van dit seizoen afscheid nemen van het Engelse voetbal uit de Premier League en het Italiaanse voetbal uit de Serie A. Sport1 blijft de Spaanse Primera División live uitzenden. Uit Spanje zijn per speelronde maar liefst zes wedstrijden live te volgen. Ook de Bundesliga is te zien via Sport1. Overigens is de Bundesliga ook te volgen via Eurosport 2 (HD).