Amazon Prime Video komt met nieuwe serie ‘Le Mans: Racing is Everything’

Vrijdag 9 juni gaat de nieuwe tv-serie ‘Le Mans: Racing is Everything’ van start op de streamingdienst Amazon Prime Video.

Le Mans

De serie is geproduceerd door het in Londen gevestigde productiebedrijf New Black Films en toont de slopende non-stop 24-uurs autorace, ook wel bekend als “de Mount Everest van de motorsport”. Deze race vindt sinds 1923 jaarlijks plaats in Le Mans, Frankrijk. De race voor dit jaar staat gepland voor zaterdag 17 juni aanstaande.

Geschiedenis

Le Mans: Racing is Everything duikt in de rijke geschiedenis van Le Mans en de generaties van coureurs die het parcours hebben gereden. In deze serie krijg je een kijkje bij team Porsche, Audi, Nissan, Toyota, Aston Martin en Rebellie terwijl ze met elkaar concurreren tijdens één van de best bezochte eendaagse sportevenementen ter wereld.

Coureurs

De coureurs in de serie zijn onder andere de Australische Formule 1-legende Mark Webber; de Duitse drievoudig Le Mans kampioen André Lotterer; Nico Prost, zoon van legendarische Formule 1-coureur Alain Prost; en de Engelse gamer Jann Mardenborough, die op 19-jarige leeftijd een plaats kreeg in het Nissan team na het winnen van een e-Sports race.

Le Mans: Racing is Everything is geregisseerd door Emmy Award-genomineerde James Erskine (American Masters) en geproduceerd door Victoria Gregory (Man on Wire, Senna) en hun productiebedrijf New Black Films (The White Room, One Night in Turin).

Tweede seizoen American Gods

De videodienst kondigt ook aan dat er een tweede seizoen komt van de serie ‘American Gods’. Het eerste seizoen is sinds 1 mei te zien in Nederland via Amazon Prime Video.

In seizoen één zien de kijkers het begin van de strijd tussen de Oude en Nieuwe Goden. De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen zijn nu beschikbaar op Prime Video en nieuwe afleveringen worden elke maandag uitgebracht. In de Verenigde Staten wordt de serie wekelijks uitgezonden door de tv-zender Starz.

Video: