Amazon Prime Video kondigt drie nieuwe series aan

De streaming videodienst Amazon Prime Video kondigt de komst van drie nieuwe series aan. Het gaat om de series American Gods, Patriot en I Love Dick.

American Gods

Vanaf 1 mei is American Gods, de serie gebaseerd op de bekroonde roman van Neil Gaiman, beschikbaar op Amazon Prime Video. De hoofdrollen in deze serie worden vertolkt door Ricky Whittle als Shadow Moon, Ian McShane als Mr. Wednesday en Emily Browning als Shadows vrouw, Laura Moon.

Wanneer Shadow Moon wordt vrijgelaten uit de gevangenis ontmoet hij de mysterieuze Mr. Wednesday. Een ontmoeting die zijn hele leven op z’n kop zal zetten. Stuurloos na de recente dood van zijn vrouw, wordt Shadow ingehuurd als Mr Wednesdays bodyguard. Hij komt terecht in een wereld die hij moeilijk kan begrijpen – een verborgen wereld waar magie bestaat, en waar de Oude Goden de groeiende macht van de Nieuwe Goden vrezen. Mr. Wednesday wil een coalitie vormen van Oude Goden om hun bestaansrecht in dit nieuwe Amerika te verdedigen, en de invloed die ze zijn verloren te herwinnen.

Patriot

Vanaf 5 mei kunnen Prime Video leden de Amazon Original serie Patriot bekijken. De serie volgt het ingewikkelde leven van spion John Tavner (Australische nieuwkomer Michael Dorman, Wonderland). Voor een nieuwe missie moet hij ervoor zorgen dat Iran niet een nucleaire macht wordt. Om deze missie te kunnen voltooien moet hij veiligheidsmaatregelen nemen.

Hij stapt uit zijn rol van spion en gaat vermomd als fabrieksmedewerker uit de middenklasse in het Middenwesten. Met een periode van PTSS, de onbekwaamheid van de federale overheid en de complicaties van het werken bij de fabriek overdag komen oneindig veel problemen mee die Tavners missie op het spel zetten. Patriot gaat voor een groot gedeelte over de minder bekende en minder flitsende aspecten van het leven van spion, die undercover vaak in onmogelijke situaties wordt geplaatst waarin hij gedwongen moet kiezen tussen slechte alternatieven.

I Love Dick

Vanaf 12 mei is I Love Dick wereldwijd beschikbaar op Amazon Prime Video. De serie is gebaseerd op de klassieker I Love Dick – ook wel gezien als “het belangrijkste boek over mannen en vrouwen dat in de afgelopen eeuw is geschreven” (Emily Gould, The Guardian)— en speelt zich af in een kleurrijke intellectuele gemeenschap in Marfa, Texas. Chris (Kathryn Hahn, Transparent) en Sylvere (Griffin Dunne, Dallas Buyers Club) arriveren in Marfa als Sylvere een beurs aangeboden krijgt om zijn boek over de Holocaust af te maken. Wanneer ze Dick (Kevin Bacon, The Following) ontmoeten wordt hun leven op de kop gezet. I Love Dick is uitvoerend geproduceerd door Jill Soloway (Transparent), Andrea Sperling (Transparent), en Sarah Gubbins (Ten Aker Wood). De pilot is geregisseerd door Soloway en geschreven door Gubbins.

Vanaf 25 augustus is ook ‘The Tick’ te zien op Amazon Prime Video.

Video: