AMC International Networks: Alleen televisiezender AMC verdwijnt

AMC International Networks zal per 1 januari 2019 stoppen met het doorgeven van haar televisiezender AMC in België en Nederland. Andere televisiezenders van AMC International Networks blijven behouden.

“Zorgvuldige overweging”

Vorige week maakten een aantal televisie-aanbieders in Nederland bekend dat het contract van de televisiezender eenzijdig was opgezegd per einde van dit jaar. Anikó Pál, new media manager bij AMC International Networks, bevestigt tegenover deze website dat de televisiezender AMC stopt met uitzenden in Nederland en België vanaf 1 januari 2019. “Na een zorgvuldige overweging hebben wij besloten om de distributie van AMC in België en Nederland per 1 januari aanstaande te stoppen“.

Andere televisiezenders

Naast AMC exploiteert het bedrijf in België en Nederland nog meer televisiezenders zoals CBS Reality, Extreme Sports, The Outdoor Channel en SundanceTV. Deze televisiezenders blijven volgens Pál gewoon beschikbaar voor distributie in de genoemde landen.

De beslissing om de uitzendingen van AMC te stoppen in de Benelux heeft geen invloed op de doorgifte van andere televisiezenders uit de portfolio van AMC International Networks zoals CBS Reality, Extreme Sports en The Outdoor Channel“, aldus Anikó Pál tegenover deze website.

Series

AMC brengt voornamelijk Amerikaanse series uit de buis en wordt doorgegeven in (aanvullende) digitale televisiepakketten bij onder andere Ziggo en KPN.