‘The Hugh Hefner Story’ vanaf 7 april op Amazon Prime Video

De Amazon Original-serie American Playboy: The Hugh Hefner Story is vanaf 7 april te zien via Amazon Prime Video. Dit heeft de dienst vandaag bekend gemaakt. De serie gaat op die datum wereldwijd in première.

Verhaal

De serie vertelt het verhaal van Playboy-oprichter Hugh Hefner, die de status quo wilde doorbreken en een van de meest herkenbare merken ooit bedacht. Deze documentaire combineert archiefbeelden, afkomstig van duizenden uren aan materiaal uit Hefners persoonlijke archieven, reconstructies en interviews met bekende personen waaronder Jesse Jackson, Gene Simmons en Bill Maher.

Na de oorlog

Het verhaal van American Playboy begint in het Amerika van vlak na de oorlog en neemt ons mee naar de lancering van het tijdschrift Playboy in 1953, gevolgd door de aansluitende zes decennia van Hefners turbulente leven en carrière. Terwijl hij zijn imperium opbouwde, werd Hefner een verdediger van sociale rechtvaardigheid en een doelwit van de conservatieve beweging.

Materiaal

De serie is het resultaat van toegang tot duizenden uren aan nooit eerder vertoonde beelden uit de archieven van Hefner en Playboy. Daarnaast waren Hefners persoonlijke plakboeken, meer dan 2.900 stuks en daarmee een Guinness World Record, erg belangrijk voor de ontwikkeling van de serie. Hefner, inmiddels 90 jaar oud, is gedurende het hele proces nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en productie van American Playboy, en vulde het een en ander graag aan met smeuïge verhalen uit de eerste hand.

“Nooit eerder vertoond kijkje achter de schermen”

“In een tijd waarin burgerrechten vaker in het nieuws voorkomen dan ooit, kunnen Prime-leden meer te weten komen over het merk Playboy en haar bijdragen op dat gebied,” aldus Conrad Riggs, Head of Unscripted, Amazon Originals. “Deze serie biedt een nog nooit eerder vertoond kijkje achter de schermen van het leven van Hugh Hefner en een overzicht van zijn strijd om Amerikaanse rechten, waaronder vrijheid van meningsuiting, te beschermen.”

Kijken

Prime Video leden kunnen alle 10 afleveringen vanaf 7 april streamen via de Amazon Prime Video-app voor Android- en iOS-telefoons en tablets, Fire Tabletsen diverse smart-tv’s. De serie is beschikbaar met Engelse audio en Franse, Italiaanse, Portugese en Spaanse ondertiteling is binnenkort beschikbaar. Nederlandse ondertiteling zal niet aanwezig zijn bij de serie.

Video: