AmsterdamFM verlaat Salto en gaat zelfstandig verder

Radiozender AmsterdamFM gaat de publieke lokale omroep van de hoofdstad, Salto, verlaten en als zelfstandige online radiozender verder. Dit heeft de radiozender bekend gemaakt op haar website. De radiozender gaat zich richten op het uitzenden van Internet omdat dat dit meer mogelijkheden biedt om de luisteraar te bedienen.

“Eigen zender”

“De mooiste stad van ons land met de meeste cultuur verdient een eigen zender. Daarbij is informatie over het brede spectrum dat de hoofdstad biedt aan kunst en cultuur de leidraad. Het accent wordt in dit kader gelegd op ontmoeting en verbinding, begrippen waar de inwoners in deze tijd behoefte aan hebben.”, aldus de radiozender.

Salto

AmsterdamFM was vanwege het open toegangsbeleid van de Publieke Omroep slechts fragmentarisch in de ether te beluisteren. Dit gebeurde via de radiozender StadsFM van de Salto. “Ook het bereik liet te wensen over. Daarom heeft het bestuur besloten de mogelijkheden die digitale uitzendingen bieden volledig, en dus beter, te benutten.”, aldus AmsterdamFM.

“Meebewegen”

Het medialandschap verandert voortdurend en in een kosmopolitische samenleving als die in Amsterdam is het noodzakelijk mee te bewegen,” zegt Frans van der Beek, voorzitter van bestuur van AmsterdamFM. “Met de nieuwe studio in het Tropenmuseum en een reeks nieuwe programma’s als het dagelijkse boekenuur Paperback Radio en Tropenmuseum Live kunnen we ons aanpassen aan de luisterbehoefte van Amsterdam en omstreken.aldus Van der Beek.

In dit jubileumjaar ontwikkelt AmsterdamFM initiatieven die de bekendheid van de zender aanzienlijk zullen vergroten. Binnenkort wordt daarover meer bekend gemaakt. Het jaar zal worden afgesloten met een feestelijke bijeenkomst waar genodigden de kunst en cultuur van de hoofdstad vertegenwoordigen.

AmsterdamFM kan 24 uur per dag worden beluisterd via Internet.