Amazon Prime Video zet nieuwe serie ‘Le Mans: Racing is Everything’ online

Sinds dit weekeinde is de nieuwe tv-serie ‘Le Mans: Racing is Everything’ beschikbaar op de streamingdienst Amazon Prime Video.

Le Mans

De serie is geproduceerd door het in Londen gevestigde productiebedrijf New Black Films en toont de slopende non-stop 24-uurs autorace, ook wel bekend als “de Mount Everest van de motorsport”. Deze race vindt sinds 1923 jaarlijks plaats in Le Mans, Frankrijk. De race voor dit jaar staat gepland voor volgende week zaterdag, 17 juni.

Geschiedenis

Le Mans: Racing is Everything duikt in de rijke geschiedenis van Le Mans en de generaties van coureurs die het parcours hebben gereden. In deze serie krijg je een kijkje bij team Porsche, Audi, Nissan, Toyota, Aston Martin en Rebellie terwijl ze met elkaar concurreren tijdens één van de best bezochte eendaagse sportevenementen ter wereld.

Coureurs

De coureurs in de serie zijn onder andere de Australische Formule 1-legende Mark Webber; de Duitse drievoudig Le Mans kampioen André Lotterer; Nico Prost, zoon van legendarische Formule 1-coureur Alain Prost; en de Engelse gamer Jann Mardenborough, die op 19-jarige leeftijd een plaats kreeg in het Nissan team na het winnen van een e-Sports race.

Le Mans: Racing is Everything is geregisseerd door Emmy Award-genomineerde James Erskine (American Masters) en geproduceerd door Victoria Gregory (Man on Wire, Senna) en hun productiebedrijf New Black Films (The White Room, One Night in Turin).

De serie bestaat uit zes aflevering van elk ongeveer 30 minuten en is nu te zien via Amazon Prime Video.

Video