AT5 in een nieuw jasje

at5De lokale Amsterdamse televisiezender AT5 zit vanaf vandaag in een nieuw jasje: een nieuwe website, nieuwe programmering en een nieuwe vormgeving. De focus komt volgens AT5 op “Echt Amsterdams nieuws” te liggen.

Hoofdredacteur AT5 Bart Barnas: “AT5 is de zender van een stad die leeft en heel Nederland inspireert. Wij weten wat er gebeurt en brengen Echt Amsterdams Nieuws van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zoals het hoort in een echte wereldstad.”

De nieuwe, horizontale programmering start om 07:00 uur met het Ontbijtnieuws, overdag zijn de verslaggevers van AT5 live op straat te vinden en vanaf 17:00 uur is het laatste nieuws uit de stad te zien in het AT5 Nieuws. Het avondnieuws is te zien tussen het RTL Nieuws en het NOS Journaal. Echt Amsterdams Nieuws bestaat uit hard nieuws, kunst & cultuur, sport, politiek & debat, misdaad & culinaire hotspots.

In de nieuwe programma’s krijgt talent een kans om zich journalistiek te ontwikkelen, voor en achter de schermen. Bart Barnas: “We gaan regelmatig nieuwe programma’s uitproberen. Sommige zullen verder uitgroeien en andere zullen verdwijnen. We maken alles met een enthousiast team, dat een goede afspiegeling vormt van de Amsterdamse bevolking.”

De website www.at5.nl is vernieuwd evenals de mobiele site. Zeer binnenkort zijn er ook apps voor Android en IOS beschikbaar. (oa Persbericht AT5)