Australië ook in 2016 van de partij bij Eurovisiesongfestival

Australië zal ook in 2016 deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de organisatie beslotenomdat “de respons van de kijker, fans en media overweldigend positief was” na de deelname dit jaar van Australië in Wenen.

Guy Sebastian

Dit jaar deed Australië mee aan het muziekevenement om de 60e editie te vieren van het Eurovisiesongfestival. De Australiërs staan namelijk bekend als grote fans van de wedstrijd. Zanger Guy Sebastian werd in Australië uiteindelijk vijfde in Wenen. Winnaar dit jaar was de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw met het nummer ‘Heroes’.

“Wereldwijd evenement”

Nu blijkt dat de Australiërs volgend jaar toch ook een deelnemer naar Stockholm zullen sturen. Jon Ola Sand van European Broadcasting Union: “We zijn er sterk van overtuigd dat het Eurovisiesongfestival de potentie heeft om te evolueren tot een wereldwijd evenement. De voortgezette deelname van Australië betekent een spannende stap in die richting.” Of Australië voortaan ieder jaar aan de wedstrijd zal deelnemen, is nog niet duidelijk.

Eerst halve finales

Australië was dit jaar nog rechtstreeks geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival, Volgend jaar zal Australië wel gewoon aan de halve finales moeten deelnemen De 61e editie van het Eurovisiesongfestival vindt plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De halve finales vinden plaats op 10 en 12 mei 2016, de finale op 14 mei.

Douwe Bob

Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland tijdens het 61e Eurovisie Songfestival volgend jaar in Stockholm. Het nummer en de invulling van het optreden maakt AVROTROS in 2016 bekend. Douwe Bob: “Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa, het Eurovisie Songfestival. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een hele mooie tijd!”

Video:

Guy Sebastian – Tonight Again (Finale Eurovisiesongfestival 2015)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.